Smaczna Polska. Regionalny przewodnik kulinarny
Rok wydania | 2013 |
Autorzy |
Truskawki kaszubskie jak wspomnienie lata, gęste powidła krzeszowickie, kremowy bundz z wiosennego wypasu owiec i sycący pieprzny kindziuk.
Magda Gessler zaprasza na niepowtarzalną kulinarną wyprawę. Pokazuje, że w Polsce można znaleźć produkty o unikalnych smakach i wyczarować z nich fantazyjne dania.
“Smaczna Polska. Regionalny przewodnik kulinarny” to oryginalne autorskie przepisy inspirowane tradycyjną kuchnią i lokalnymi specjałami. Przejrzysty podział na regiony pozwoli Ci wzbogacić wycieczki po Polsce o nowe doznania kulinarne, a rady autorki odmienią Twoją kuchnię na co dzień. Czy sięgniesz po produkty rekomendowane w książce, czy zastąpisz je dostępnymi lokalnie zamiennikami, Twoje gotowanie z pewnością zachwyci najbliższych.
Szczypta tradycji, ciut nowoczesności i garść polskich smaków!
Przed Tobą najsmakowitsza z podróży!
Numer ISBN | 978-83-240-2486-5 |
Wymiary | 205x260 |
Gatunek | Książki kucharskie,Kultura i sztuka |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 248 |
Podziel się opinią
Komentarze