Trwa ładowanie...
d14kg65
26-11-2021 14:00

Ryby i owoce morza. Szkoła gotowania krok po kroku

książka
Oceń jako pierwszy:
d14kg65
Ryby i owoce morza. Szkoła gotowania krok po kroku
Tytuł oryginalny

Pesce & Co. Scuola di cucina

Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Seria
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Książka jest swoistym kursem gotowania, w którym na ponad 500 zdjęciach zilustrowane zostały krok po kroku podstawowe techniki oczyszczania i przyrządzania w domu najlepszych potraw z ryb, mięczaków i skorupiaków. Publikację otwiera bogate wprowadzenie z opisem proponowanych w potrawach ryb i owoców morza. Książka podzielona jest na 3 rozdziały: ryby, mięczaki i skorupiaki. Pierwsze strony każdego rozdziału poświęcone są podstawowym technikom oczyszczania i filetowania, a w niektórych przypadkach gotowania owoców morza i skorupiaków.

Dzięki licznym przepisom można ponownie docenić niektóre gatunki ryb, mniej znane, lecz bardzo smaczne. Nie brakuje przepisów z popularnym tuńczykiem, labraksem czy dobrze znaną doradą. Są też ryby równie smaczne, tak samo proste do przyrządzenia, a przy tym znacznie tańsze, ponieważ mniej modne. Wszystkie przepisy opisane są krok po kroku, opatrzone pięknymi zdjęciami wykonanymi z góry, w tym także potrzebnych składników. Wystarczy rzucić okiem na zdjęcia, żeby dowiedzieć się, co potrzebne jest do gotowania i jakie są kolejne etapy realizacji przepisu prowadzące do jego perfekcyjnego wykonania.

Ryby i owoce morza. Szkoła gotowania krok po kroku
Numer ISBN

978-83-7971-804-7

Wymiary

195x240

Oprawa

miękka ze skrzydełkami

Liczba stron

224

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d14kg65
d14kg65
d14kg65
d14kg65