Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2017 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Słodycze kochamy wszyscy, zwłaszcza Paweł Ochman – weganin od 26 lat, autor popularnego bloga . Jego kulinarna przygoda i miłość do cukiernictwa zaczęły się od zeszytu z przepisami mamy. Teraz w nowej roślinnej odsłonie wracamy z Weganonem do słodkości z dzieciństwa, smaków kuchni naszych mam i babć. Do niezapomnianego zapachu kruchych babeczek z kremem budyniowym, pischingerów i szyszek. Poznamy tajemnice robienia tart i prostych śniadań, świątecznych ciast oraz deserów z różnych stron świata. Paweł Ochman w 100 nowych przepisach, których nie znajdziesz na blogu, podpowiada: • Czym zastąpić nabiał i jajka? • Jak łatwo połączyć podstawowe składniki? • Co zrobić, by było szybko, zdrowo i pysznie? Paweł Ochman – weganin, autor bloga Weganon, farmaceuta. Jak mawiają jego przyjaciele: „Rano miesza w probówkach, wieczorem w garach”. Potrafi skutecznie przekonać do kuchni roślinnej nawet najbardziej zaniepokojonych rodziców, których dzieci zdecydowały się na kuchnię wegańską. Prowadzi warsztaty kulinarne na terenie całej Polski.
Numer ISBN | 978-83-240-5001-7 |
Wymiary | 220x260 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 288 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze