Trwa ładowanie...
d2dobw6
02-12-2021 16:01

Przetwory z domowego ogródka. 200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni

książka
Oceń jako pierwszy:
d2dobw6
Przetwory z domowego ogródka. 200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni
Tytuł oryginalny

Conservare l’orto l’arte della passata e della giardiniera

Forma wydania

Książka

Rok wydania
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Książka zawiera między innymi receptury na: przetwory z grzybów, warzywa konserwowane w soli, przystawki w słoikach, kremy warzywne, sosy do makaronu, warzywa i zioła suszone czy musztardy. Publikację otwiera wstęp, z którego można dowiedzieć się, w co należy się wyposażyć na samym początku. Wprowadzenie podpowie, jak zbierać, przechowywać i przedłużyć trwałość warzyw oraz jak etykietować przetwory. Znajdziemy tu także dział poświęcony kwiatom i ziołom. Sięgając po to opracowanie, dostajemy też przepisy na hity włoskiej spiżarni, takie jak passaty czy giardiniery. Z kolei smakosze kuchni indyjskiej znajdą tu różne receptury na sos chutney.

Odbiorcy: wegetarianie i wszyscy ci, którzy chcą urozmaicić i ubogacić zapasy w swoich spiżarniach oraz poszerzyć zakres wiedzy dotyczący sposobów konserwacji żywności.

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?

- zawiera informacje dotyczące przygotowania blisko dwustu przetworów z warzyw, również włoskie passaty i giardiniery

- nie brakuje w niej porad i ciekawostek na temat przedłużania trwałości warzyw, dodatkowo zamieszczone zostały porady dotyczące wybranych jarzyn oraz ziół.

Przetwory z domowego ogródka. 200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni
Numer ISBN

978-83-7971-275-5

Wymiary

165x235

Oprawa

twarda

Liczba stron

256

Język

polski

d2dobw6

Podziel się opinią

Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2dobw6
d2dobw6
d2dobw6
d2dobw6