Trwa ładowanie...
d1bszn1
d1bszn1

Produkty pszczele w leczeniu chorób serca i układu krążenia

książka
Oceń jako pierwszy:
Produkty pszczele w leczeniu chorób serca i układu krążenia
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
d1bszn1
Produkty pszczele w leczeniu chorób serca i układu krążenia
Materiały prasowe
Produkty pszczele w leczeniu chorób serca i układu krążenia

Lecznicze działanie miodu i innych produktów pszczelich znane jest od stuleci. Jak się okazało, słuszności wyrażenia „miód na serce” dowiodły także prace naukowców. Badania autorów książki wskazują na wysoką skuteczność miodu w leczeniu chorób kardiologicznych. Nadciśnienie tętnicze, niewydolność serca, miażdżyca tętnic, choroba niedokrwienna serca i wiele innych – do leczenia tych dolegliwości z powodzeniem wykorzystuje się miód, propolis, pyłek kwiatowy, pierzgę, mleczko pszczele oraz jad pszczeli. Poza metodami leczenia, które oferuje konwencjonalna medycyna, warto zwrócić się ku naturze i spróbować apiterapii, która opiera się na leczeniu za pomocą produktów pszczelich. Z książką powinny się zapoznać nie tylko osoby, które borykają się z chorobami serca i układu krążenia, ponieważ składniki zawarte w produktach pszczelich są kluczem do zdrowia oraz prawidłowego funkcjonowania całego organizmu.

Produkty pszczele w leczeniu chorób serca i układu krążenia
Numer ISBN

978-83-62993-12-3

Wymiary

146x205

Oprawa

miękka

Liczba stron

92

Język

polski

d1bszn1

Podziel się opinią

Share
d1bszn1
d1bszn1

d1bszn1
d1bszn1
d1bszn1