Trwa ładowanie...
dpq2irh
30-01-2020 15:29

Polskie mięso. Jak zostałem weganinem i przestałem się bać

książka
Oceń jako pierwszy:
dpq2irh
Polskie mięso. Jak zostałem weganinem i przestałem się bać
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Seria
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.

„Polskie mięso” to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia – tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.

Polskie mięso. Jak zostałem weganinem i przestałem się bać
Numer ISBN

978-83-65853-68-4

Wymiary

132x210

Oprawa

miękka

Liczba stron

320

Język

polski

dpq2irh

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dpq2irh
dpq2irh
dpq2irh
dpq2irh