Polana smaków. Tradycyjna polska kuchnia w nowoczesnym wydaniu
| Forma wydania | Książka |
| Rok wydania | 2019 |
| Autorzy | |
| Kategoria | |
| Wydawnictwo |
Najnowsza książka Andrzeja Polana to opowieść, która toczy się wokół stołu. Znany szef kuchni czerpie inspirację z polskiej tradycji kulinarnej, ale w jej nowym, lekkim wydaniu. To jego znak firmowy. Autor chce nam przypomnieć, że wspólne gotowanie i dzielenie się posiłkami zbliża, umacnia związki, utrwala przyjaźnie, scala rodzinę. Książka nawiązuje do sielskich klimatów, pełnych ziół, naturalnych składników, polnych kwiatów. Jest jak cudownie smaczne letnie wakacje – będzie je przypominać przez cały rok.
Andrzej Polan - kucharz, restaurator, osobowość telewizyjna. Potrafi przełożyć na język smaku najbardziej zaskakujące połączenia, a wszystko to robi z lekkością prawdziwego geniusza. Twierdzi, że talent do gotowania odziedziczył po mamie i babci. I wspomnienie gotowanych przez nie dań nosi najgłębiej w sercu. Każdy, kto spróbował jego kuchni, będzie chciał do niej wrócić.
| Numer ISBN | 978-83-8177-009-5 |
| Wymiary | 165x240 |
| Oprawa | twarda |
| Liczba stron | 256 |
| Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze