Trwa ładowanie...
d4at2ad

Andrzej Polan

Youtube.com - stopklatki
Źródło: Youtube.com - stopklatki

Andrzej Polan to jeden z najlepszych szefów kuchni w Polsce, jest kucharzem dobrze znanym i doświadczonym. Polan wiele lat był szefem kuchni w hotelach o najwyższym prestiżu, a swoją rozpoznawalność zawdzięcza prowadzeniu kącika kulinarnego w "Dzień Dobry TVN".

Andrzej Polan – biografia

Polan Andrzej z zawodu jest pedagogiem nauczania początkowego (klasy 1-3), a z wyboru uzdolnionym kucharzem, który nauczycielską charyzmę wykorzystuje do szefowania w kuchni.

Zanim Polan całkowicie poświęcił się sztuce kucharskiej, prowadził kuchnie hotelowe w Warszawie i Zakopanem. Z kucharskiego doświadczenia Andrzeja Polany chętnie korzystały takie luksusowe inwestycje, jak Hotel Daglezja w Zakopanem, Hotel Polonia Palace w Warszawie oraz Centrum Kongresowe Warszawianka w Jachrance.

Wyjątkowych potraw Andrzeja Polany mogliśmy również spróbować w hotelowej restauracji Accor i w Novotel Warszawa Airport, gdzie Polan udowadnił, iż kuchnia hotelowa może zachwycać świeżością i doskonałym smakiem.

Andrzej Polan – restauracje

Po zakończeniu przygody z prowadzeniem dużych hoteli i przygotowywaniem hotelowych posiłków, Andrzej Polan zaczął pracę w restauracji Soul kitchen, gdzie mógł pozwolić sobie na rozwinięcie skrzydeł i kultywowanie kuchni kreatywnej.

Andrzej Polan jest właścicielem autorskiej restauracji, w którą włożył cały swój talent i serce i, jak sam przyznaje, jest z niej bardzo dumny. Restauracja ta nazywa się "Mała Polana Smaków". W 2015 roku, Andrzeja Polana wyróżniono statuetką Hermesa w kategorii Osobowość Gastronomii (statuetki przyznawane przez ogólnopolski branżowy miesięcznik Poradni Restauratora).

Życiowe motto Andrzeja Polana brzmi: "Proste przepisy, doskonałe produkty i genialny smak. Czy potrzeba więcej w kuchni?"

Andrzej Polan w telewizji

Oprócz smykałki do sztuki kulinarnej, Polan dobrze się prezentuje w telewizji, co sprawiło, że często widujemy go w kąciku kulinarnym "Dzień Dobry TVN". Ponadto, kucharza-celebrytę możemy zobaczyć w programie "Polska ze smakiem" (program emitowany na kanale Kuchnia+).

Andrzej Polan – książki

Andrzej Polan ma na swoim koncie parę opublikowanych książek o tematyce kulinarnej. Wśród nich najbardziej poczytne pozycje, to: "Doradca smaku 3" (Wydawnictwo Muza, rok wydania: 2016) oraz "Kuchnia Polana w obiektywie Wellmana" (Muza, rok wydania: 2009).

d4at2ad

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4at2ad
d4at2ad
d4at2ad
d4at2ad

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj