Trwa ładowanie...
d2t3epg
28-10-2021 15:00

Cztery pory roku na Polanie Smaków

książka
Oceń jako pierwszy:
d2t3epg
Cztery pory roku na Polanie Smaków
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Dawniej kuchnią rządził odwieczny rytm czterech pór roku.

Gotowało się z tego, co było akurat dostępne, a na pewne smaki trzeba było czekać przez cały rok. Andrzej Polan, utytułowany szef kuchni, który w swojej pracy lubi sięgać do podstaw, tym razem postanowił przybliżyć czytelnikom nieco zapomnianą koncepcję gotowania sezonowo i lokalnie. Potrawy przyrządzane z dostępnych w regionie składników są zdrowe, a odkrywając smakowite patenty naszych przodków, możemy na powrót zakochać się w polskiej kuchni.

Wyrusz w niezwykłą kulinarną podróż w duchu „cudze chwalicie, swego nie znacie”.

Wybierz się w niepowtarzalną kulinarną podróż po Polsce. Książka podzielona jest na cztery segmenty: wiosnę, lato, jesień i zimę. Znajdziesz w niej przepisy na wyśmienite dania z lokalnych składników, przygotowane w zgodzie z prastarym rytmem czterech pór roku. Są to zarówno proste inspiracje na codzienny obiad, jak i te bardziej skomplikowane – zawsze jednak mocno osadzone w realiach czasu i regionu. Polska to piękny kraj, który ma Ci do zaoferowania prawdziwe kulinarne cuda. Biesiaduj z przyjaciółmi i smakuj chwile.

Cztery pory roku na Polanie Smaków
Numer ISBN

978-83-8251-001-0

Wymiary

204x260

Oprawa

twarda

Liczba stron

200

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2t3epg
d2t3epg
d2t3epg
d2t3epg