Pierogi nie tylko po polsku
Rok wydania | 2012 |
Autorzy |
Pierogi! Wizytówka domu, kraju, bo nigdzie nie ma tak pysznych i różnorodnych. Tanie i wyrafinowane w smaku. Wyjątkowe jak wspomnienia z dzieciństwa.
Autorka podaje przepisy na pierogi gotowane, pieczone, tzw. z pieca, albo smażone w tłuszczu jak pączki; w delikatnym cieście, drożdżowym, miękkim lub chrupiącym. Na każdą okazję. I chociaż przyjmuje się, że pierogi to polska specjalność, dla odmiany można sięgnąć po włoskie, rosyjskie, węgierskie, a nawet południowoamerykańskie i zakaukaskie specjały. Dla chętnych jest przepis na azjatyckie pierożki z krewetkami w cieście z sosem sojowym. Są też tortellini, domowe ravioli, pierogi dargijskie, kołduny, cepeliny, pielmieni... No i ruskie, oczywiście!
Numer ISBN | 978-83-7799-898-4 |
Wymiary | 160x215 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 192 |
Podziel się opinią
Komentarze