Trwa ładowanie...
d2x4vsm
20-12-2014 00:00

Natura kuchni polskiej

książka
Oceń jako pierwszy:
d2x4vsm
Natura kuchni polskiej
Rok wydania
Wydawnictwo
"__wlasne
Źródło: "__wlasne

Książka wybitnego mistrza kulinarnego - Wojciecha Modesta Amaro - Natura kuchni polskiej to fascynująca podróż po świecie nowoczesnej kuchni polskiej opartej na tradycyjnych, współcześnie rzadko używanych, produktach.

Mistrz Amaro przypomina prawdziwe skarby polskiej natury i podaje przepisy na znakomite i wyrafinowane dania z użyciem m.in. aronii, agrestu, brzozy, czarnego bzu, czosnku niedźwiedziego, dębu, dzikiej róży, głogu, jałowca, jarzębiny, morwy, pigwy i rabarbaru.

Każdemu z tych składników towarzyszy artystyczne zdjęcie oraz przepis. Przepis, który podkreśla unikalność tego składnika i jego wyjątkowy atut – smak, zapach; wszystko, czym na ogół przemawiają do naszych zmysłów potrawy.

Natura kuchni polskiej
Numer ISBN

978-83-64776-30-4

Wymiary

295x235

Gatunek

Książki kucharskie,Poradniki

Oprawa

6

Liczba stron

144

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2x4vsm
d2x4vsm
d2x4vsm