Napoje tłoczone na zimno. Zdrowie i dobre samopoczucie zamknięte w szklance
Tytuł oryginalny | Cold-pressed Beverages Health and Well-being In Glass |
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2020 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Książka jest podzielona na cztery części. Opisane zostały w niej propozycje napojów na bazie owoców, napojów owocowo–warzywnych, takich, które zawierają wyłącznie jarzyny oraz napoje bazujące na roślinach zbożowych z dodatkiem owoców, warzyw i orzechów.
Każdy rozdział zawiera proste, zdrowe receptury, które wzbogacą naszą dietę, a także wskazówki, jak oswoić się z nową filozofią odżywiania, podkreślającą istotę korzystania z tego, co oferuje nam natura, tak aby cieszyć się dobrym samopoczuciem.
Podane przepisy zredagowano w ten sposób, by uwzględniały łatwość przygotowania, prostotę oraz walor dietetyczny zdrowych napojów tłoczonych na zimno, idealnych na śniadanie albo jako przekąska.
W odróżnieniu od wielu innych napojów, wolno tłoczone soki naturalne stanowią cenne uzupełnienie kompletnej, zdrowej i zbilansowanej diety. Dostarczają organizmowi wartościowe składniki odżywcze, jak również sole mineralne, witaminy oraz błonnik zawarty w orzechach, owocach, warzywach czy roślinach zbożowych.
Numer ISBN | 978-83-8144-098-1 |
Wymiary | 178x254 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 160 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze