Najlepsze przepisy z ryb i owoców morza
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2013 |
Kategoria | |
Wydawnictwo | |
Seria |
O zaletach ryb można pisać nieskończenie. Ich wartości odżywcze są nie mniejsze niż mięs, a często je przewyższają; stanowią bowiem świetne źródło wysokowartościowego, łatwo przyswajalnego białka, zawierają wiele cennych składników mineralnych – żelazo, wapń, fosfor, miedź, magnez, potas, jod – i sporo witamin z grupy B oraz witaminy A i D. Potrawy z nich należą do lekkostrawnych i niskokalorycznych, a według światowej dietetyki zalicza się je (szczególnie ryby morskie) do najzdrowszych pokarmów człowieka, dlatego proponujemy ponad 160 przepisów na smaczne i zdrowe dania z ryb i owoców morza
Numer ISBN | 978-83-7839-641-3 |
Wymiary | 142x202 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 176 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze