Encyklopedia gotowania 01/2015. Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2015 |
Kategoria | |
Wydawnictwo | |
Seria |
Książka z przepisami na lekkie i puszyste ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. W tej książce proponujemy najlepsze przepisy na ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. Biszkopt jest podstawą do przygotowania pysznego ciasta przekładanego kremem, marmoladą i innymi dodatkami. Klasyczny biszkopt nie zawiera tłuszczu, a cała jego tajemnica polega na bardzo dokładnie ubitej pianie z białek, którą tuż przed pieczeniem miesza się szybko, ale delikatnie z pozostałymi składnikami, tzn. żółtkami, cukrem i mąką. Z biszkoptowego ciasta piecze się spody do tortów, ale też bardzo efektowne rolady z kremem lub bitą śmietaną oraz sporo przekładańców. Jest to ciasto bardzo łatwe i szybkie, lecz niestety kapryśne – nie zawsze wyrasta, łatwo może powstać zakalec itp.
Numer ISBN | 978-83-7961-152-2 |
Wymiary | 142x202 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 176 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze