Trwa ładowanie...
d3ybf61
05-02-2020 10:53

Encyklopedia gotowania 01/2015. Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty

książka
Oceń jako pierwszy:
d3ybf61
Encyklopedia gotowania 01/2015. Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Kategoria
Wydawnictwo
Seria
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Książka z przepisami na lekkie i puszyste ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. W tej książce proponujemy najlepsze przepisy na ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. Biszkopt jest podstawą do przygotowania pysznego ciasta przekładanego kremem, marmoladą i innymi dodatkami. Klasyczny biszkopt nie zawiera tłuszczu, a cała jego tajemnica polega na bardzo dokładnie ubitej pianie z białek, którą tuż przed pieczeniem miesza się szybko, ale delikatnie z pozostałymi składnikami, tzn. żółtkami, cukrem i mąką. Z biszkoptowego ciasta piecze się spody do tortów, ale też bardzo efektowne rolady z kremem lub bitą śmietaną oraz sporo przekładańców. Jest to ciasto bardzo łatwe i szybkie, lecz niestety kapryśne – nie zawsze wyrasta, łatwo może powstać zakalec itp.

Encyklopedia gotowania 01/2015. Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty
Numer ISBN

978-83-7961-152-2

Wymiary

142x202

Oprawa

miękka

Liczba stron

176

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ybf61
d3ybf61
d3ybf61
d3ybf61