Na zdrowie!. Sekrety klasztornej kuchni i udanego życia
Tytuł oryginalny | La cucina di abbazie e monasteri |
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2014 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Tradycyjna receptura i wyśmienity smak to gwarancja kulinarnego sukcesu! Albumowe opracowanie – wielki zbiór sekretów kryjących się w klasztornych kuchniach, wirydarzach, refektarzach i spiżarniach. Zawierający jednocześnie coś dla ciała i coś dla ducha. Znakomita propozycja dla pasjonatów zdrowej i smacznej kuchni, dla osób gustujących w tradycyjnych daniach, ale także dla tych, którzy chcieliby nieco poeksperymentować, żeby wprawić w zachwyt rodzinę i znajomych przyrządzając wspaniałe przekąski, sery, wyborne wina i nalewkami, herbaty, obiady, desery, przetwory, dania mięsne lub postne.Zapraszamy do miejsc naznaczonych obecnością świętych, oni patronują wielu prezentowanym potrawom, dbając o ich wyborne smaki i troszcząc się o nasze zdrowie. Dzięki naszej publikacji poznasz sekrety dobrego samopoczucia, prostoty, harmonii i urody… Odwiedzisz przy tym wiele gościnnych klasztorów.Odbiorcy:- Smakosze i koneserzy pragnący odkrywać tajniki gotowania.- Miłośnicy dobrej kuchni lubiący znać kontekst kulturowy powstających potraw.- Gustujący w tradycyjnych daniach i sprawdzonych przepisach ubogaconych nowymi, oryginalnymi pomysłami.Dlaczego warto przeczytać tę książkęWarto mieć tę książkę w domu i często do niej zaglądać! To także doskonały prezent na wiele okazji! Dania z klasztornych i monarszych stołów, inspiracja kuchnią ludową, niezwykłe postaci, fascynujące opowieści, niezapomniana kulinarna podróż. Wykwintne potrawy, propozycje dań na co dzień, które sprawią, że chwila stanie się świętem, a życie nabierze aromatu… Na zdrowie!
Numer ISBN | 978-83-7660-961-4 |
Wymiary | 210x280 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 672 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze