Moja kuchnia pachnąca bazylią
Rok wydania | 2003-01-08 |
Autorzy | |
Wydawnictwo |
Autorka zestawia tu smakowite przepisy kulinarne z barwnymi opowieściami i anegdotami rodzinnymi, opisami Świąt Bożego Narodzenia i Wielkiej Nocy, przyjęć karnawałowych, lipcowych wiejskich dożynek, wrześniowego winobrania, listopadowego zbioru oliwek...
Czytelnik może poznać tajniki przygotowania ribbolity, czyli zupy chlebowej, czy zupy-kremu z jabłek i pietruszki; pieczonej szynki świątecznej, duszonego zająca, saltimbocca, czyli kawałków cielęciny z szynką i szałwią, czy pieczonego bażanta; nadziewanych pomidorów, omdlenia imama, czyli bakłażanów faszerowanych pomidorami i cebulą; wspamiałych, aromatycznych sosów; wreszcie - pralinek czekoladowych czy deseru z jabłek.
Numer ISBN | 83-89217-10-4 |
Wymiary | 170x240 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 187 |
Podziel się opinią
Komentarze