MEDICA. Co jeść przy alergiach
| Forma wydania | Książka | 
| Rok wydania | 2019 | 
| Autorzy | |
| Kategoria | |
| Wydawnictwo | 
Przepisy zawarte w tej książce czerpią z bogactwa i mądrości tradycyjnej kuchni polskiej oraz kuchni europejskich, zwłaszcza śródziemnomorskich.
Zostały ułożone według pór roku i skomponowane w taki sposób, by potrawy nie tylko odżywiały, ale też pozostawały w harmonii ze zmieniającym się zapotrzebowaniem termicznym ciała. W ramach danej kategorii posiłków (np. śniadań) proponujemy kilka wariantów, biorąc pod uwagę zapotrzebowanie na poszczególne składniki pokarmowe. Zatroszczyliśmy się, aby komponować posiłki z użyciem „superpokarmów”, wspomagających leczenie alergii.
Choroba nie musi skazywać alergika na rodzinną alienację kulinarną – przeciwnie – może stać się bodźcem dla prozdrowotnego odżywiania dla całej rodziny. Niniejsza książka pokazuje, że odżywianie dla zdrowia może być proste i niedrogie, a dania – smakowite, różnorodne i kolorowe.
| Numer ISBN | 978-83-7887-027-2 | 
| Wymiary | 165x240 | 
| Oprawa | miękka | 
| Liczba stron | 96 | 
| Język | polski | 
Podziel się opinią
Komentarze