Makarony świata
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2019 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Kulinarna wyprawa dookoła świata z makaronem w roli głównej. Od Makaronu Długowieczności podawanego w Chinach, przez indonezyjską kokosową zupę laksa z makaronem i cejloński deser z makaronem i lodami, aż po słynne tajskie pad thai (smażony makaron ryżowy) i tybetańską zupę thukpa z ręcznie robionymi kluskami.
Makaron towarzyszy ludziom od ponad 4000 lat. Istnieją dziesiątki odmian makaronu w zależności od mąki, z której został zrobiony, kształtu, długości i metody wykonania.
Dla kinomanów jest słynny włoski western spaghetti, a dla pastafarian - Latający Potwór Spaghetti, bóstwo makaronowej religii.
W książce oprócz opowieści ze świata znajduje się też ponad 70 łatwych do przyrządzenia autorskich przepisów na potrawy z makaronu.
Numer ISBN | 978-83-8164-039-8 |
Wymiary | 165x240 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 352 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze