Trwa ładowanie...
d4adqlh
23-07-2021 14:01

Mąka i woda

książka
Oceń jako pierwszy:
d4adqlh
Mąka i woda
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Uwielbiasz smak i zapach świeżego pieczywa?

Naucz się krok po kroku przygotowywać doskonałe chleby, bułki, bagietki, chałki i inne wypieki.

Nie potrzebujesz wielu dni, by wyhodować doskonały zakwas, i skomplikowanych receptur, by zrealizować swoje kulinarne marzenia. Wspaniałe, chrupiące pieczywo przygotujesz znacznie łatwiej i szybciej, niż myślisz.

Sabina Francuz pokazuje, jak przejść drogę od najprostszych chlebków z patelni i wypieków w 15 minut do wyrafinowanego pieczywa.

Opracowując przepisy do książki, kierowałam się słowami przyjaciół i klientów Głodnych Kawałków. Ich reakcje zawsze były najlepszym papierkiem lakmusowym każdego mojego pomysłu.

Uprościłam sposoby wykonania, składniki i gramatury, tak aby bez problemu przeprowadzić początkujących piekarzy przez ścieżkę pierwszych doświadczeń. Wszystkie przepisy zostały wykonane, a wypieki skonsumowane i surowo ocenione, abym z czystym sumieniem mogła oddać książkę w Twoje ręce.

Daj się poprowadzić – czytaj uważnie polecenia i stosuj się do nich, a berło władcy glutenowego królestwa i rozkosze podniebienia niebawem będą Twoje. Kolejny ruch należy do Ciebie.

Sabina Francuz

Dowiedz się, jak przygotować:

superprosty chleb z ziemniakami

żytni z dynią i kaszą owsianą

bułeczki makowe

bourekas

placek śniadaniowy z czarnuszką

wytrawną chałkę orkiszową z ziołami

cebularze orkiszowe

chaczapuri adżarskie

brioszki

precle jerozolimskie

bajgle

grecką pitę

focaccię z solanką.

Chleb niejedno ma imię. Na całym świecie je się wypieki z lokalnych zbóż i choć w każdym rejonie wyglądają one nieco inaczej, łączą je niezwykły zapach i to, że stanowią podstawę wielu jadłospisów.

Ta książka udowadnia, że pyszny chleb może upiec każdy!

Mąka i woda
Numer ISBN

978-83-240-7382-5

Wymiary

165x230

Oprawa

twarda

Liczba stron

272

Język

polski

d4adqlh

Podziel się opinią

Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4adqlh
d4adqlh
d4adqlh
d4adqlh