Kuchnia malucha. Profesjonalny poradnik żywienia małych dzieci
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2020 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Poradnik napisany przez profesjonalnego dietetyka dziecięcego. Opisuje żywienie dziecka w pierwszych 3 latach życia zgodnie z aktualnymi zaleceniami WHO (Światowej Organizacjo Zdrowia). Zawiera szereg fachowych informacji: zasady prawidłowego komponowania posiłków, warunki rozszerzania diety o nowe pokarmy, karmienie malucha w czasie choroby, interakcje leków ze składnikami pożywienia, problemy z alergią pokarmową oraz wiele innych praktycznych wskazówek. Podane konkretne przepisy kulinarne, a także przykładowe jadłospisy ułatwiają prowadzenie prawidłowej diety dziecka.
Numer ISBN | 978-83-8172-449-4 |
Wymiary | 165x240 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 160 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze