Kuchnia bez mleka
| Forma wydania | Książka |
| Rok wydania | 2014 |
| Kategoria | |
| Wydawnictwo |
Już co trzeci Polak cierpi na nietolerancję laktozy. U wielu osób stwierdza się też pewien stopień nietolerancji mleka i jego pochodnych. Badania naukowe potwierdzają wpływ białka mleka – kazeiny – na rozwój nowotworów i chorób autoimmunologicznych. Istnieją również dowody na to, że z wiekiem ciało człowieka traci zdolność produkcji enzymów niezbędnych do trawienia mleka, a bogata w nabiał dieta naraża nas na alergie oraz inne dolegliwości związane z układem odpornościowym i trawiennym. Kuchnia bez mleka prezentuje 100 przepisów na pyszne potrawy z alternatywnych dla mleka produktów, takich jak mleko migdałowe, sojowe, kokosowe, z brązowego ryżu czy nasion konopi.
| Numer ISBN | 978-83-280-1250-9 |
| Wymiary | 191x241 |
| Oprawa | miękka |
| Liczba stron | 192 |
| Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze