Kokos. Wszystko, co musisz wiedzieć o najbardziej wszechstronnej roślinie na świecie
Tytuł oryginalny | Coconut: The Complete Guide to the World's Most Versatile Superfood (Superfoods for Life) |
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2016 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Oto druga książka z serii „Superfoods”, w której poznasz bliżej najbardziej wszechstronną roślinę świata, czyli kokos. Na niemal 200 stronach tej publikacji znajdziesz wszystkie informacje niezbędne do tego, aby włączyć produkty pochodzące z kokosa do swojej diety i cieszyć się jego wyjątkowym aromatem i niepowtarzalnym smakiem. Oprócz szczegółowych informacji o wartościach odżywczych i właściwościach odmładzających, znajdziesz tu ponad 70 przepisów na przepyszne dania z kokosa, które mogą spożywać również osoby uczulone na gluten. Odkryj moc kokosa już teraz! - W jakich formach możesz spożywać kokosa i które z nich są najbogatsze w mikroelementy? - Jak wykorzystać olej kokosowy w kuchni i łazience? - Czy mąka kokosowa jest wydajna i w jakich wypiekach smakuje najlepiej? - Jak przyrządzić pyszne czipsy kokosowe bez grama tłuszczu, w ulubionych smakach? - Czy produkty pozyskiwane z kokosa różnią się właściwościami? - Jak zrobić mleczko kokosowe i otworzyć kokosa tak, żeby nie pokaleczyć sobie rąk? Ogrom przydatnej wiedzy na temat orzecha kokosowego, autorka wzbogaciła inspirującymi przepisami na dania, które mogą spożywać również alergicy: od koktajli, smoothies, sałatek, poprzez przekąski, dania obiadowe, aż po słodkości na bazie kokosa. Rozsmakuj się w kokosowych posiłkach, które odmładzają i dodają energii!
Numer ISBN | 978-83-65442-44-4 |
Wymiary | 168x200 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 272 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze