Czas na prawdziwą karierę!
Wraz z początkiem lat 60. Paul odszedł na emeryturę. Julia zdawała sobie sprawę, że od tej pory będą musieli żyć skromniej, ale była przekonana, że prowadzone przez nią lekcje gotowania uzupełnią domowy budżet. Na dodatek książka "Mastering the Art of French Cooking" znalazła wydawcę i przypadła do Amerykanom do gustu.
W końcu nadeszło 5 minut Julii Child!* Paul pomagał w tworzeniu materiałów promocyjnych, fotografował potrawy, przygotowywał ilustracje i właściwie służył jako jej prawa ręka. *To on odpowiadał za projekt oraz wykonanie kuchni dla Julii, która obecnie znajduje się w waszyngtońskim Instytucie Smithsona, który jest obecnie największym na świecie kompleksem muzeów i ośrodków edukacyjno-badawczych.
Po programie poprowadzonym przez Julię i wyemitowanym przez stacje WBGH telefony w redakcji się urywały. Widzowie domagali się kolejnej edycji kulinarnego show. Pani Child stała się gwiazdą.