Jarmuż. Wszystko, co musisz wiedzieć o najbardziej odżywczym warzywie na świecie
Tytuł oryginalny | Kale: The Complete Guide to the World's Most Powerful Superfood (Superfoods for Life) |
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2016 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Trzecia książka z serii „Superfoods”: obszernych publikacji poświęconych najbardziej odżywczym roślinnym źródłom witamin i minerałów niezbędnych dla zdrowia. Jarmuż powrócił niedawno do naszych kuchni po blisko stu latach nieobecności na polskim stole. Dziś każdy, kto stara się zdrowo odżywiać i prowadzi aktywny tryb życia słyszał o tym szalenie odżywczym i smacznym warzywie. Jeśli chcesz dowiedzieć się, co jeszcze oprócz smoothies, zielonych koktajli czy czipsów, można przyrządzić z jarmużu – ta książka jest właśnie dla ciebie! „Jarmuż” to niemal 200 stron informacji o wartościach odżywczych, właściwościach odmładzających oraz ponad 70 przepisów na przepyszne dania z warzywa, zwanego królem superfoods. Znajdziesz tu m.in. - Cenne porady dotyczące najlepszych form obróbki jarmużu (by zachować jak najwięcej wartości odżywczych); - Wiedzę, dzięki której uda ci się samodzielnie uprawiać ulubione odmiany jarmużu; - Wyjątkowe przepisy na smaczne dania z modnego i odżywczego warzywa: od soków, poprzez przekąski, kanapki, dania obiadowe, jednogarnkowe, aż po słodkości na bazie jarmużu; - Zebrane w jednym miejscu najważniejsze informacje o odmładzających właściwościach i minerałach oraz witaminach zawartych w jarmużu; - Świeże i inspirujące pomysły na wprowadzenie zdrowych posiłków do codziennego jadłospisu. Rozsmakuj się w królu warzyw i zarażaj miłością do jarmużu swoich bliskich!
Numer ISBN | 978-83-65170-43-9 |
Wymiary | 168x200 |
Oprawa | miękka ze skrzydełkami |
Liczba stron | 256 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze