Trwa ładowanie...
d18485v
05-07-2022 11:00

Farina. Kuchnia śródziemnomorska

książka
Oceń jako pierwszy:
d18485v
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

FARINA – KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
Kuchnię śródziemnomorską można opisać za pomocą zaledwie kilku słów.
Mąka, wino, ryba i oliwa – składniki najlepszej jakości, z których wyczarujesz niezwykłe bogactwo smaków, zapachów i feerię barw.
Dzięki tej książce dowiesz się, jak produkty tak proste, że aż wysublimowane, tworzą pomost między cucina povera a couisine gourmound, między włoską trattorią zarządzaną niepodzielnie przez charyzmatyczną włoską mammę a restauracjami prowadzonymi przez wielkich szefów kuchni wykształconych w słynnej Le Cordon Bleu, między lazurowym morzem a rozgrzanym w słońcu gajem oliwnym.
Monika Turasiewicz i Bartek Kieżun zabiorą cię w śródziemnomorską podróż i zaproszą na wystawną ucztę. Skosztujesz potraw, których smaku nie da się zapomnieć. Zachwycą cię:

·cappuccino kalafiorowe z truflą,
·ravioli z jagnięcym ragù,
·krem z kalarepki z pesto z młodego szczawiu,
·chrupiące kwiaty cukinii z salsą z pomidorów i awokado,
·chłodnik z szyjkami raków,
·krewetki w miodzie z chili
·homar à la thermidor,
·wątróbka drobiowa z pomidorami, wiśniówką i szałwią,
·lawendowa panna cotta.

Z proponowanych trzynastu menu stwórz niezapomniane przyjęcie, zadziw znajomych i rozpieść nawet najbardziej wymagające podniebienia. Poznaj zasady idealnego wine pairingu i dobierz wino, które dopełni twoją ucztę.

Pozwól sobie na śródziemnomorską podróż i kulinarny luksus

Farina. Kuchnia śródziemnomorska
Numer ISBN

978-83-240-8479-1

Wymiary

205x250

Oprawa

twarda

Liczba stron

288

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d18485v
d18485v
d18485v
d18485v