Dzieci w kuchni. Szkoła gotowania krok po kroku
Tytuł oryginalny | Cucinare con i bambini |
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2020 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo | |
Seria |
to łatwy i szybki kurs gotowania przedstawiony na ponad 500 fotografiach krok po kroku. Wszystkie składniki i kolejne czynności zostały sfotografowane z góry: dzięki temu wystarczy spojrzeć na zdjęcia, żeby zrozumieć, co jest potrzebne do gotowania, nawet bez czytania przepisu. Książka jest kolorowa i zabawna, została przygotowana z myślą o tych, którzy chcą połączyć pasję do dobrego jedzenia z radością wspólnego gotowania.
Książkę rozpoczyna wprowadzenie na temat powiązań dzieci ze sztuką przyrządzania potraw. Wstęp poświęcony jest podstawowym technikom wykonania posiłków, regułom zdrowego żywienia oraz sposobom, dzięki którym dziecko może bezpiecznie przebywać w kuchni.
Potrawy podzielono według ich różnego przeznaczenia: na śniadania, przekąski, obiady i kolacje, a także na dania świąteczne. Posiłki zostały zaplanowane dla 4 osób, ciasta i desery dla 6–8 osób.
Numer ISBN | 978-83-7971-808-5 |
Wymiary | 195x240 |
Oprawa | miękka ze skrzydełkami |
Liczba stron | 224 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze