Trwa ładowanie...
d1d27g1
22-08-2023 16:20

Dukkah, kumin i włoszczyzna. Wegetariańska kuchnia bliskowschodnia

książka
Oceń jako pierwszy:
d1d27g1
Dukkah, kumin i włoszczyzna. Wegetariańska kuchnia bliskowschodnia
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Prawdziwa skarbnica inspiracji dla miłośników kuchni wegetariańskiej i wegańskiej oraz aromatów Bliskiego Wschodu

Samar Khanafer, finalistka trzeciej edycji MasterChefa i autorka dwóch bestsellerowych książek kulinarnych, powraca z wyjątkową pozycją, która przeniesie was do pachnącego kardamonem i wodą z kwiatów pomarańczy Libanu.
Książka zawiera ponad 130 wegetariańskich i wegańskich przepisów zarówno na tradycyjne bliskowschodnie dania, takie jak kremowy humus czy chrupiący falafel, jak i na nowoczesne interpretacje arabskich klasyków, jak kafta z soczewicy czy roślinna wersja kibbeh nayeh. Autorka łączy sezonowe składniki, które znajdziecie w lokalnym warzywniaku i na bazarku, z bliskowschodnimi przyprawami, dzięki czemu łatwo wyczarujecie w swojej kuchni orientalne manouche, mkhabasę, batata harra, foul, harirę, makloubeh…
Dukkah, kumin i włoszczyzna to kulinarny przewodnik po Bliskim Wschodzie, który sprawi, że na chwilę poczujecie się jak w tętniącym życiem Bejrucie i spróbujecie jednej z najlepszych kuchni na świecie.

Dukkah, kumin i włoszczyzna. Wegetariańska kuchnia bliskowschodnia
Numer ISBN

978-83-67790-69-7

Wymiary

220x280

Oprawa

twarda

Liczba stron

352

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1d27g1
d1d27g1
d1d27g1
d1d27g1