Trwa ładowanie...
d32krws
26-11-2021 13:00

Do słoika i butelki. Pyszne nalewki i przetwory z owoców i warzyw

książka
Oceń jako pierwszy:
d32krws
Do słoika i butelki. Pyszne nalewki i przetwory z owoców i warzyw
Tytuł oryginalny

Sottovetro. Ingredienti e ricette illustrate con oltre 500 step by step

Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Seria
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

To niezwykle praktyczna i kolorowa książka kucharska, w której na 500 zdjęciach krok po kroku pokazano podstawowe techniki i najlepsze przepisy na przetwory w słoiczkach. Wspaniałe fotografie zrobione zostały z góry. Przy przepisach zamieszczono też fotograficzne mapy składników: wystarczy spojrzeć na zdjęcia, aby już na pierwszy rzut oka przekonać się, co jest potrzebne do przygotowania zamkniętych w słoikach i butelkach pyszności i śledzić kolejne etapy perfekcyjnego wykonania przepisu.

Na początku książki znajduje się cenne wprowadzenie poświęcone podstawowym technikom wyparzania słoiczków i przechowywania w nich przetworów, bez narażania się na ryzyko ich zepsucia. Dalej są 3 rozdziały: przetwory warzywne, słodkie konfitury i nalewki. Każdy rozdział opatrzono bogatym wstępem zawierającym informacje o cechach charakterystycznych, właściwościach i zastosowaniu produktów, które są potrzebne do wykonania podanych przepisów na weki.

Przepisy są przystosowane do użytku domowego. Podane ilości składników pozwalają na przygotowanie 4–6 słoiczków mieszczących po 150 g przetworów warzywnych i 250 g owocowych weków. Z kolei w przypadku nalewek najwygodniej jest sięgnąć po butelki o pojemności 1 litra.

Do słoika i butelki. Pyszne nalewki i przetwory z owoców i warzyw
Numer ISBN

978-83-7971-802-3

Wymiary

195x240

Oprawa

miękka ze skrzydełkami

Liczba stron

224

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d32krws
d32krws
d32krws
d32krws