Zioła na talerzu. 75 pysznych przepisów i 15 aromatycznych historii
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2018 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Zioła na talerzu to 15 barwnych historii utalentowanych kucharzy
i blogerów, którzy zakochali się w aromacie i smaku świeżych ziół.
Tomek Jakubiak porównuje tu tajską bazylię do relacji z teściową,
Andrzej Polan opowiada o tym, jak szczaw przywołuje u niego
wspomnienia z dzieciństwa, a Jurek Sobieniak odkrywa nieznane
oblicze melisy, która większości z nas kojarzy się z deserami. Każdy
z gości podzielił się także swoim ulubionym przepisem, w którym
świeże zioła grają pierwszoplanowe role. Samar Khanafer zaserwuje
dorsza w kolendrowym pesto, a Marieta Marecka zdradzi sposób
na przygotowanie drobiowych roladek na bazyliowym purée.
To tylko namiastka tego, co znajdziecie w książce,
która uwodzi w sumie 75 pysznymi przepisami.
Przepisów użyczą :
Lara Gessler
Andrzej Polan
Grzegorz Łapanowski
Marta Dymek
Gotuj, ozdabiaj, ciesz się zapachem i smakiem świeżych ziół!
Numer ISBN | 978-83-8117-322-3 |
Wymiary | 190x255 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 312 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze