Trwa ładowanie...
d47bw0f
31-01-2020 07:41

ZIELONA SERIA. Tylko kiszonki

książka
Oceń jako pierwszy:
d47bw0f
ZIELONA SERIA. Tylko kiszonki
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Wydawnictwo
Seria
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie.

Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów.

Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.

ZIELONA SERIA. Tylko kiszonki
Numer ISBN

978-83-280-5131-7

Wymiary

142x202

Oprawa

miękka

Liczba stron

160

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d47bw0f
d47bw0f
d47bw0f
d47bw0f