Zdrowo jeść
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2002 |
Autorzy | |
Wydawnictwo | |
Seria |
Żywność od A do Z to zbiór przystępnych informacji o wszelkiej żywności, ziołach, witaminach, minerałach i dodatkach odżywczych. Ta książka pomaga czytelnikowi poruszać się po coraz bardziej złożonym rynku produktów żywnościowych i preparatów zdrowotnych. To swoisty "słowniczek odżywiania", mała encyklopedia, użyteczna zarówno dla laików, jak i profesjonalistów. Dostarcza podstawowej informacji na różne tematy związane z odżywianiem i łatwo można się nią posługiwać zarówno w domu, jak i podczas zakupów w sklepach ze zdrową żywnością. Każde hasło zawiera prosty opis składnika lub pokarmu: czym jest, skąd pochodzi, w jakiej formie go spożywamy, gdzie można go kupić, jak przyrządzić, jakie ma właściwości lecznicze i zdrowotne i jaka jest zalecana dawka dzienna. Książka obejmuje wszystko: od najbardziej pospolitych codziennych pokarmów, jak banany i marchewka, do najstarszych naturalnych leków, jak oliwa z oliwek czy jogurt, i najnowszych osiągnięć w dziedzinie preparatów odżywczych. Uczyńmy jedzenie sprzymierzeńcem; mówiąc słowami Hipokratesa, "uczyńmy pokarm lekarstwem". Dr Michael Sharon
Numer ISBN | 978-83-88221-52-1 |
Wymiary | 145x205 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 216 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze