Trwa ładowanie...
d14d2w0
11-01-2022 13:01

Zdrowe strączki. Wydanie II

książka
Oceń jako pierwszy:
d14d2w0
Zdrowe strączki. Wydanie II
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości łączenia smaków oraz aromatów nie tylko wegetarianom i weganom,lecz także wielbicielom dań mięsnych czy ryb.

Blisko 90 oryginalnych przepisów ilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę.

Daj się zatem zaprosić na prawdziwa kulinarna ucztę i odkryj straczki na nowo!

Maria Banach, pierwszy polski BlogerChef, czerpie inspiracje z rozmaitych kuchni świata, nie zapominając jednak o polskiej tradycji. Efektem tych kreatywnych kulinarnych eksperymentów są niebanalne i smakowite dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy.

O autorce:

Maria Banach – zdobywczyni tytułu pierwszego w Polsce BlogerChefa w ogólnopolskim konkursie kulinarnym dla blogerów, od sześciu lat z powodzeniem prowadzi blog Gruszkazfartuszka.pl Uwielbia planszówki, filmy z superbohaterami i wszystko, co związane z DIY.

Zdrowe strączki. Wydanie II
Numer ISBN

978-83-67215-98-5

Wymiary

155x230

Oprawa

miękka

Liczba stron

216

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d14d2w0
d14d2w0
d14d2w0
d14d2w0