Z pól i lasów na stół i do spiżarni
Rok wydania | 2010 |
Autorzy |
Las jest kolebką naszej cywilizacji. Dla praprzodków człowieka stanowił naturalne schronienie i podstawę zaopatrzenia w żywność. Współcześnie las, uzupełniający produkty z pól, zyskał funkcję rekreacyjną - najczęściej kojarzoną z grzybobraniem. Oprócz grzybów las dostarcza nam również jagód, owoców, które mogą wzbogacić stół i spiżarnię, orzechów, i roślin zielnych. I o wykorzystaniu tych darów traktuje niniejsza książka.
Metody utrwalania darów lasu, aby wykorzystać je z największym pożytkiem dla smaku, zdrowia i radości życia. Oryginalne potrawy z grzybów, jagód, orzechów, owoców krzewów i drzew - przygotowane bez konserwantów i udoskonalaczy. Smakołyki z domowej spiżarni: susze, marynaty, kiszonki, solanki i inne przetwory, które z pewnością zachwycą domowników i gości.
Numer ISBN | 978-83-7495-799-1 |
Wymiary | 145x205 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 144 |
Podziel się opinią
Komentarze