Trwa ładowanie...
dkmsa65
01-05-2010 00:00

Z pól i lasów na stół i do spiżarni

książka
Oceń jako pierwszy:
dkmsa65
Z pól i lasów na stół i do spiżarni
Rok wydania
Autorzy
Inne
Źródło: Inne

Las jest kolebką naszej cywilizacji. Dla praprzodków człowieka stanowił naturalne schronienie i podstawę zaopatrzenia w żywność. Współcześnie las, uzupełniający produkty z pól, zyskał funkcję rekreacyjną - najczęściej kojarzoną z grzybobraniem. Oprócz grzybów las dostarcza nam również jagód, owoców, które mogą wzbogacić stół i spiżarnię, orzechów, i roślin zielnych. I o wykorzystaniu tych darów traktuje niniejsza książka.

Metody utrwalania darów lasu, aby wykorzystać je z największym pożytkiem dla smaku, zdrowia i radości życia. Oryginalne potrawy z grzybów, jagód, orzechów, owoców krzewów i drzew - przygotowane bez konserwantów i udoskonalaczy. Smakołyki z domowej spiżarni: susze, marynaty, kiszonki, solanki i inne przetwory, które z pewnością zachwycą domowników i gości.

Z pól i lasów na stół i do spiżarni
Numer ISBN

978-83-7495-799-1

Wymiary

145x205

Gatunek

Książki kucharskie

Oprawa

1

Liczba stron

144

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dkmsa65
dkmsa65
dkmsa65