Wino i dziczyzna. Porady dla smakoszy
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2010 |
Wydawnictwo |
Obie książki mają piękną szatę graficzną, są bardzo bogato ilustrowane wydane zostały w jednakowej formie edytorskiej i umieszczone w eleganckim ozdobnym etui. Dziczyzna. Porady dla smakoszy - Bogato ilustrowana książka poświęcona kuchni myśliwskiej. Oprócz przepisów na potrawy z sarny, dzika, bażanta, zająca itp., znajdziemy tu przepisy na najlepsze dodatki do dziczyzny, np. chleb razowy z ziarnami, a także desery z dodatkami pochodzącymi z runa leśnego. Autorzy omawiają też historię myślistwa, poszczególne gatunki zwierząt łownych, sprawianie upolowanej zwierzyny. Wino. Porady dla smakoszy - Niejeden smakosz dopiero wtedy przeżywa prawdziwą radość, gdy na suto zastawionym stole zjawiają się odpowiednio dobrane trunki. Ten przewodnik po świecie win i dobrej kuchni odkryje przed Wami sekrety komponowania potraw i win, podpowie co, jak i kiedy podawać, by uzyskać harmonię smaków.
Numer ISBN | 978-83-213-4671-7 |
Wymiary | 230x310 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 376 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze