Wędliny domowe
Autorzy |
Książka ułatwia przygotowywanie w przyjemny sposób, w warunkach domowych, smacznych kiełbas, kiszek, kaszanek, salcesonów i galaret oraz pachnących wędzonek, pieczeni i pasztetów. Czytelnik znajdzie w niej krótką historię mięsa i wędlin, zasady podziału tusz zwierzęcych, wyboru mięsa na poszczególne wyroby i przetwarzania go, informacje o polskich tradycjach wędliniarskich, regułach peklowania, przyprawiania i solenia mięsa, zasadach wędzenia, gotowania i przechowywania wędlin, skorzysta z dawnych i współczesnych przepisów na wędliny. Autor przedstawia także ciekawostki kulinarne, anegdoty i zabawne opowieści o wyrobie wędlin domowymi sposobami.
Numer ISBN | 83-7319-629-3 |
Wymiary | 145x205 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 216 |
Podziel się opinią
Komentarze