Trwa ładowanie...
d4aqzmf
03-02-2020 21:44

Warzywniak. Zapomniane smaki

książka
Oceń jako pierwszy:
d4aqzmf
Warzywniak. Zapomniane smaki
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Zapomniane smaki

Niezapomniane wrażenia

Słodkawy pasternak, korzenny topinambur, szparagowa skorzonera, lekko gorzki jarmuż, wyrazista brukiew, soczyste kolorowe marchewki… Są warzywa, które choć dawniej często gościły na polskich stołach, dziś zostały niemal całkiem zapomniane. Niesłusznie! Smaczne, pełne wartości odżywczych, są zaproszeniem do kuchni pełnej fantazji.

Przygotuj krem z brukwi z wędzonym twarogiem, risotto z topinamburem, grillowaną skorzonerę z konfiturą z białej cebuli i smażonym pstrągiem, a na deser ciasto z pasternakiem i limonkowym mascarpone.

Tomasz Purol odkrywa na nowo zapomniane warzywa ze staropolskiej kuchni, pokazując je w eleganckiej, nowoczesnej i przede wszystkim przepysznej odsłonie!

Warzywniak. Zapomniane smaki
Numer ISBN

978-83-7642-898-7

Wymiary

200x260

Oprawa

twarda

Liczba stron

208

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4aqzmf
d4aqzmf
d4aqzmf
d4aqzmf