W poszukiwaniu smaku doskonałego
Autorzy |
Mistrz Robert Sowa dzieli się swoimi nowymi autorskimi przepisami. Zakąski, sosy, zupy, dania mięsne, rybne i wiele, wiele innych smakołyków. Robert Sowa Mistrz kulinarny. Karierę gastronomiczną rozpoczął w rodzinnym Krakowie, zdobywając doświadczenie jako kucharz i kelner. Lata 1988-1992 spędził w Austrii, gdzie terminował u znanej w branży hotelarsko-gastronomicznej rodziny Cammerlander w tyrolskim Gerlos i w Bad Ischl. Miłośnikom kuchni znany jest przede wszystkim jako szef kuchni warszawskiego hotelu Jan III Sobieski, którą zarządza od 1994 roku. Robert Sowa to członek elitarnej Fundacji Klub Szefów Kuchni, honorowy prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz były kucharz polskiej reprezentacji w piłce nożnej, uczestnik Mundialu Korea-Japonia 2002.
Numer ISBN | 978-83-61299-43-1 |
Wymiary | 207x235 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 464 |
Podziel się opinią
Komentarze