Trwa ładowanie...
d1zzkfz
d1zzkfz

Tak dziś jemy. Biografia jedzenia

książka
5.0
(1 głos)
Oceń:
Tak dziś jemy. Biografia jedzenia
Tytuł oryginalny

The Way We Eat Now

Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
d1zzkfz
Tak dziś jemy. Biografia jedzenia
Materiały prasowe

Jeszcze nigdy nie mieliśmy tylu superfoods… i tylu rodzajów chipsów.

Jeszcze nigdy nie mieliśmy takiego problemu z definicją jedzenia.

Czy wiesz, że na Islandii uprawia się banany, a w Danii jeszcze 30 lat temu nie znano czosnku? Za życia dwóch pokoleń dokonała się globalna zmiana. Tradycyjne diety oparte na ograniczonej liczbie składników ustąpiły miejsca najrozmaitszym modom i trendom, w mediach roi się od samozwańczych ekspertów żywieniowych, a my czujemy się coraz bardziej zagubieni.

Część z nas korzysta z bogactwa, do którego wcześniej nie mieliśmy dostępu: smakuje egzotycznych ziół, zaopatruje się na ryneczkach i wymienia przepisami na wyszukane potrawy. Innych jedzenie powoli zabija: powoduje cukrzycę i problemy z sercem na skalę dotąd niespotykaną. Zdrowa żywność jest droższa i trudniej dostępna, a otyłość – paradoksalnie – coraz częściej idzie w parze z niedożywieniem.

Tak dziś jemy to pasjonujący reportaż o znikającej godzinie lunchu, sproszkowanych zamiennikach jedzenia takich jak Huel, braku czasu na gotowanie oraz rosnącej popularności weganizmu i Uber Eats. Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak rewolucja żywieniowa wpływa na nasze zdrowie, relacje z ludźmi i otaczający na świat – ta książka jest dla Ciebie.

Tak dziś jemy. Biografia jedzenia
Numer ISBN

978-83-8129-653-3

Wymiary

150x215

Oprawa

miękka ze skrzydełkami

Liczba stron

496

Język

polski

d1zzkfz

Podziel się opinią

Share
d1zzkfz
d1zzkfz
d1zzkfz
d1zzkfz
d1zzkfz