Trwa ładowanie...
d8nhojj
06-12-2021 10:00

Sztuka fermentacji. Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu

książka
Oceń jako pierwszy:
d8nhojj
Sztuka fermentacji. Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu
Tytuł oryginalny

The Art of Fermentation: An In-Depth Exploration of Essential Concepts and Processes from around the World

Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Nowe wydanie kulinarnego bestsellera „Sztuka fermentacji”!

Jeśli kiszenie kojarzy ci się tylko z ogórkami, jesteś zdecydowanie w błędzie! Okazuje się, że sztuka fermentacji znana jest już od dawnych czasów i obejmuje tak wiele dziedzin, że trudno byłoby opowiedzieć o tym tylko w jednej książce! Sięgając po Sztukę fermentacji, zdobędziesz rzetelną i sprawdzoną wiedzę na ten temat.

Kisić można dosłownie każdą jadalną roślinę. Autor najpierw zapoznaje nas z historią fermentacji, przedstawia jej zalety i ogromne walory zdrowotne. Ostrzega przed trudnościami i podaje rozwiązania problemów, jakie najczęściej pojawiają się podczas fermentowania.

"Sztuka fermentacji" to również doskonały spis przepisów z całego świata: na kombuchę, pastę miso, natto, miody pitne, wino, czy ryby! Tak naprawdę kisić możemy wszystko pod warunkiem, że wiemy, jak to robić. Nic nie będzie już trudne, jeśli sięgniemy po ten poradnik. Autor przekonuje nas, że tak naprawdę kiszenie to najlepsze wyjście, które zapewnia nam zdrowie i świetne doznania smakowe. W jasny, klarowny i rzetelny sposób przedstawia swoją wiedzę i zachęca do tego, aby zgłębiać ją dalej. Od tej pory sztuka fermentacji nie będzie już dla ciebie czarną magią, ale czymś całkowicie naturalnym.

Sztuka fermentacji. Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu
Numer ISBN

978-83-67014-35-9

Wymiary

165x235

Oprawa

twarda

Liczba stron

656

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d8nhojj
d8nhojj
d8nhojj
d8nhojj