Smaki kuchni włoskiej. Sztuka kulinarna i najlepsze potrawy
Tytuł oryginalny | Gusto. Cultura e sapori dei cibi piu buoni d'Italia |
Rok wydania | 2011 |
Autorzy |
Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce!
Przepiękny album poświęcony wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Przedstawia wszystkie potrawy i ich składniki, które sprawiły, że kuchnia ta jest tak wyjątkowa. Podróż przez kulinaria Włoch dzięki pięknym fotografiom oraz tekstom obfitującym w ciekawostki i anegdoty dla każdego czytelnika będzie wręcz oszałamiająca. Naturalnie na trasie tej podróży znajdują się również liczne przepisy i tradycyjne włoskie sposoby przyrządzania potraw.
Żadne włoskie specjały nie będą już miały przed nami tajemnic:
sery i makarony
ryż i produkty zbożowe
pieczywo, pizza i focaccia
mięso i wędliny
ryby, mięczaki i skorupiaki
warzywa i owoce
zioła, przyprawy i dodatki
typowe torty, ciasta i ciastka
lody i czekolada, kawa i wino
Numer ISBN | 978-83-7660-707-8 |
Wymiary | 275x360 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 7 |
Liczba stron | 368 |
Podziel się opinią
Komentarze