Trwa ładowanie...
d3t6b9x
05-02-2014 00:00

Smaki kuchni włoskiej. Sztuka kulinarna i najlepsze potrawy

książka
Oceń jako pierwszy:
d3t6b9x
Smaki kuchni włoskiej. Sztuka kulinarna i najlepsze potrawy
Tytuł oryginalny

Gusto. Cultura e sapori dei cibi piu buoni d'Italia

Rok wydania
Autorzy
Inne
Źródło: Inne

Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce!

Przepiękny album poświęcony wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Przedstawia wszystkie potrawy i ich składniki, które sprawiły, że kuchnia ta jest tak wyjątkowa. Podróż przez kulinaria Włoch dzięki pięknym fotografiom oraz tekstom obfitującym w ciekawostki i anegdoty dla każdego czytelnika będzie wręcz oszałamiająca. Naturalnie na trasie tej podróży znajdują się również liczne przepisy i tradycyjne włoskie sposoby przyrządzania potraw.

Żadne włoskie specjały nie będą już miały przed nami tajemnic:

sery i makarony

ryż i produkty zbożowe

pieczywo, pizza i focaccia

mięso i wędliny

ryby, mięczaki i skorupiaki

warzywa i owoce

zioła, przyprawy i dodatki

typowe torty, ciasta i ciastka

lody i czekolada, kawa i wino

Smaki kuchni włoskiej. Sztuka kulinarna i najlepsze potrawy
Numer ISBN

978-83-7660-707-8

Wymiary

275x360

Gatunek

Książki kucharskie

Oprawa

7

Liczba stron

368

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3t6b9x
d3t6b9x
d3t6b9x