Trwa ładowanie...
d1vm7jl
d1vm7jl

Seria kryminałów kulinarnych (tom 2.). Czerwone złoto

książka
Oceń jako pierwszy:
Seria kryminałów kulinarnych (tom 2.). Czerwone złoto
Tytuł oryginalny

Rotes gold: Ein kulinarischer Krimi

Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Seria
d1vm7jl
Seria kryminałów kulinarnych (tom 2.). Czerwone złoto
Materiały prasowe
Seria kryminałów kulinarnych (tom 2.). Czerwone złoto

Druga sprawa kryminalna kucharza Xaviera Kieffera

Odkąd luksemburski kucharz Xavier Kieffer związał się z najsłynniejszą krytyczką kulinarną Francji, bywa zapraszany na najbardziej prestiżowe imprezy. Jednak uroczysta kolacja wydana przez mera Paryża kończy się zaraz po przystawce. Ryuunosuke Mifune, najsłynniejszy kucharz sushi Europy, pada nagle martwy. Diagnoza brzmi: zatrucie rybą. Kieffer jest jednak sceptyczny i szybko zauważa sprzeczności. Zanurza się w świat kuchni specjalizującej się w sushi i dowiaduje się, że istnieją ryby droższe od złota – i cenniejsze niż ludzkie życie.

Xavier Kieffer, niegdyś mistrz kuchni pracujący w wyśmienitych restauracjach, wyrzekł się haute cuisine i prowadzi w Luksemburgu, w Dolnym Mieście, malutką restaurację, gdzie serwuje swoim gościom potrawkę z zająca, zupę luksemburską i paszteciki podlewane rieslingiem.

Kryminał dla smakoszy! Ponad pół miliona sprzedanych egzemplarzy całej, czterotomowej serii.

O Autorze

Tom Hillenbrand, urodzony w 1972 roku, studiował politykę europejską, był wolontariuszem w szkole dziennikarskiej i kierownikiem działu w Spiegiel Online. Zapalony kucharz hobbysta i smakosz, podczas wielomiesięcznego pobytu w Luksemburgu w ramach praktyk z Unii Europejskiej zakochał się w Wielkim Księstwie. Mieszka w Monachium. „Diabelski owoc” to jego pierwsza powieść.

Seria kryminałów kulinarnych (tom 2.). Czerwone złoto
Numer ISBN

978-83-64846-73-1

Wymiary

125x205

Oprawa

miękka ze skrzydełkami

Liczba stron

368

Język

polski

d1vm7jl

Podziel się opinią

Share
d1vm7jl
d1vm7jl

d1vm7jl
d1vm7jl
d1vm7jl