Sałatki na cztery pory roku
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2012 |
Autorzy | |
Wydawnictwo |
300 pysznych sałatek z sezonowych warzyw i owoców! Kolorowe „bomby witaminowe”, atrakcyjne przekąski, wyśmienite przystawki i dietetyczne posiłki – na ciepło lub na zimno. Dla pracusiów i leniwych, kulinarnych mistrzów i antytalentów. Na każdą okazję, wegetariańskie, mięsne, z rybami, owocami morza, ryżem oraz odpowiednim sosem, który wieńczy dzieło i wydobywa nowe smaki. Wiosną Małgorzata Caprari zaprasza na rzodkiewki po sandomiersku, sałatę ambasadora, kolorową Agatę, a także... wesołego ufoludka z rzeżuchą. Latem przyjdzie pora na... pora, na przykład po radomsku, sałatkę ateńską i znakomite jabłka po szatańsku. Ta książka jest jak ekscytująca wycieczka! Poznamy kuchnię Warszawy, Sopotu, Lublina, Sandomierza... Amatorom dalszych podróży polecamy pomysły greckie, włoskie, indyjskie, szwajcarskie... Zdrowo, niedrogo, lekkostrawnie przez cały rok – co Ty na to?
Numer ISBN | 978-83-258-0361-2 |
Oprawa | twarda |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze