Trwa ładowanie...
d8745ky
d8745ky

Przetwory i nalewki

książka
Oceń jako pierwszy:
Przetwory i nalewki
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Przetwory i nalewki
Materiały prasowe

Półki supermarketów uginają się pod ciężarem najrozmaitszych marynat, konfitur, nalewek, jednak nawet te najlepsze produkty nie dorównują w smaku domowym przetworom. Dlatego warto, korzystając z letniego dostatku jarzyn i owoców, zaopatrzyć spiżarnię w choć kilka słoików własnoręcznie przygotowanych smakołyków. W książce zebrano klasyczne i bardzo oryginalne przepisy na przetwory kuchni polskiej i europejskiej: dżemy, marmolady, powidła, galaretki, owoce w alkoholu, sosy i chutneye, oliwy, oleje i octy aromatyczne, kwaszonki i solanki, marynaty, nalewki i likiery. Ich przygotowanie nie jest już tak trudne, czasochłonne i pracochłonne jak za czasów naszych babć, a smak i aromat – niezmiennie urzekają.

Przetwory i nalewki
Numer ISBN

978-83-7670-437-1

Wymiary

160x235

Oprawa

twarda

Liczba stron

272

Język

polski

Podziel się opinią

Share
d8745ky
d8745ky
d8745ky
d8745ky
d8745ky