Przetwory i nalewki
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2012 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Półki supermarketów uginają się pod ciężarem najrozmaitszych marynat, konfitur, nalewek, jednak nawet te najlepsze produkty nie dorównują w smaku domowym przetworom. Dlatego warto, korzystając z letniego dostatku jarzyn i owoców, zaopatrzyć spiżarnię w choć kilka słoików własnoręcznie przygotowanych smakołyków. W książce zebrano klasyczne i bardzo oryginalne przepisy na przetwory kuchni polskiej i europejskiej: dżemy, marmolady, powidła, galaretki, owoce w alkoholu, sosy i chutneye, oliwy, oleje i octy aromatyczne, kwaszonki i solanki, marynaty, nalewki i likiery. Ich przygotowanie nie jest już tak trudne, czasochłonne i pracochłonne jak za czasów naszych babć, a smak i aromat – niezmiennie urzekają.
Numer ISBN | 978-83-7670-437-1 |
Wymiary | 160x235 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 272 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze