Podróże kulinarne z Jarkiem Kretem. Kuchnia indyjska
Rok wydania | 2013 |
Wydawnictwo |
Jarosław Kret, popularny prezenter telewizyjny, zaprasza w niepowtarzalną podróż po kuchni Indii, tak różnorodnej i fascynującej jak ten subkontynent, zamieszkiwany m.in. przez niejedzących wołowiny hindusów, nieuznających wieprzowiny muzułmanów oraz dżinistów i buddystów, którzy wcale nie spożywają mięsa.
Nie jest to tradycyjna książka kucharska służąca jedynie do gotowania. To również, a może przede wszystkim, książka do poczytania – przepisy kulinarne są okraszone bowiem licznymi wspomnieniami, anegdotami i spostrzeżeniami autora.
Numer ISBN | 978-83-274-0710-8 |
Wymiary | 195x240 |
Gatunek | Literatura podróżnicza,Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 144 |
Podziel się opinią
Komentarze