Trwa ładowanie...
dyhm9zl
dyhm9zl

O dobrym jedzeniu. Opowieści z pola, ogrodu i lasu

książka
Oceń jako pierwszy:
O dobrym jedzeniu. Opowieści z pola, ogrodu i lasu
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Seria
dyhm9zl
O dobrym jedzeniu. Opowieści z pola, ogrodu i lasu
Materiały prasowe
O dobrym jedzeniu. Opowieści z pola, ogrodu i lasu

Soczysty, dojrzały pomidor w środku lata czy jego blady cień z holenderskiej uprawy całorocznej? Oto pytanie, które zadaje sobie coraz więcej Polaków.

Gdy po latach niedoborów zachłysnęliśmy się bogactwem towarów w na sklepowych półkach, z zachwytu zapomnieliśmy o tym, co rodzime, dobre i zdrowe. Dopiero niedawno przestały nam wystarczać sztuczne warzywa z supermarketu. Ale żeby na rynek znów trafiła wartościowa żywność, potrzebni są ludzie, którzy ją wyprodukują. I o nich opowiada ta książka. Bohaterowie Agaty Michalak to pasjonaci, którzy często porwali się – dosłownie – z motyką na słońce. Ich determinacja trafiła jednak na podatny grunt. Choć dla wielu Polaków cena wciąż jest czynnikiem decydującym, coraz częściej kupujemy mniej, ale za to lepiej. Chcemy wiedzieć, co jemy, jaką drogę przebyły produkty, które trafiają na nasz stół, a cena za ekologiczną żywność jest łatwiejsza do zaakceptowania, gdy mamy świadomość, że za nią stoi ciężka praca i szacunek dla przyrody. Tak do tego, co robią, podchodzą bohaterowie Michalak: z bezwzględną uczciwością i wielkim przekonaniem, że jedzenie to coś naprawdę wartościowego.

O dobrym jedzeniu. Opowieści z pola, ogrodu i lasu
Numer ISBN

978-83-8049-450-3

Wymiary

133x215

Oprawa

twarda

Liczba stron

216

Język

polski

dyhm9zl

Podziel się opinią

Share
dyhm9zl
dyhm9zl

dyhm9zl
dyhm9zl
dyhm9zl