Nowe AlaAntkowe BLW
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2017 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Joanna Anger i Anna Piszczek powracają z kolejną książką kucharską przeznaczoną dla rodziców, którzy razem z dziećmi wyruszają w kulinarną podróż po świecie nowych smaków.
Metoda BLW już na dobre zagościła w polskich domach. Tysiące maluchów nauczyło się dzięki niej jeść zdrowo i różnorodnie, a rodzice przekonali się, że najlepszy sposób na wychowanie małego smakosza to zasiąść razem z nim do stołu i cieszyć się wspólnym posiłkiem. Ale co powinno znaleźć na talerzach, żeby dzieci z radością zjadły posiłek, a do ich brzuszków trafiły wartościowe składniki odżywcze?
Autorki najpopularniejszego w Polsce bloga o metodzie BLW proponują ponad sto nowych przepisów, wśród których znajdują się między innymi:
– smaczne śniadania, od których cała rodzina może zacząć nowy dzień, – pożywne przekąski, które można zabrać ze sobą na spacer, na piknik lub na plac zabaw, – nowe wersje tradycyjnych zup, które zapewnią mnóstwo energii ruchliwym maluchom.
W książce znajdują się również przykładowe jadłospisy (na upały i na zimowe dni, na weekendy i czas choroby, wegetariańskie i na początek rozszerzania diety), dzięki którym łatwiej zaplanować posiłki na cały dzień.
„Nowe AlaAntkowe BLW” to świetny sposób na kuchenne sukcesy, na których skorzysta cała rodzina – i duzi, i mali. Smacznego!
Joanna Anger – na co dzień nauczycielka wychowania przedszkolnego, mama Ali i Zuzi – i Anna Piszczek – polonistka i historyczka, mama Antka – są twórczyniami bloga AlaAntkowe BLW. Ich pierwsza książka natychmiast została bestsellerem, stając się obowiązkową pozycją w kuchennych biblioteczkach wielu tysięcy polskich rodzin.
Numer ISBN | 978-83-65796-25-7 |
Wymiary | 169x214 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 196 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze