Trwa ładowanie...
dy5tori
06-10-2020 21:02

Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej

książka
Oceń jako pierwszy:
dy5tori
Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Czy zastanawiałeś się, kiedy ludzie zaczęli gotować? Jak przyrządzali jedzenie neandertalczycy albo jak mógł smakować stek po kromaniońsku? Michał Kuźmiński, wieloletni szef działu Nauka „Tygodnika Powszechnego”, prowadzi nas przez fascynujące tajniki jedzenia i gotowania od czasów prehistorycznych po najdalszą przyszłość. Z książki dowiesz się, jak wygląda gluten, poznasz tajniki zakwasu chlebowego (wszyscy wiedzą, że pierwszy chleb nigdy nie wychodzi i najlepiej od razu zacząć od drugiego), poznasz zapach zupy z kwarków, dowiesz się, jak wyhodować sałatę w kosmosie i dlaczego astronauci lubią pikantne jedzenie. Ta książka to prawdziwie (r)ewolucyjne historie sztuki kulinarnej. Kopalnia naukowej wiedzy i fascynujących ciekawostek na temat jedzenia i gotowania.

Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej
Numer ISBN

978-83-240-5565-4

Wymiary

140x205

Oprawa

miękka ze skrzydełkami

Liczba stron

352

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dy5tori
dy5tori
dy5tori
dy5tori