Lukier i mięso
Rok wydania | 2013 |
Autorzy | |
Wydawnictwo |
Lukier - spektakularne budynki, modne pracownie, głośni architekci. Mięso - architektura, z którą obcujemy na co dzień, tysiące budynków, placów i pomników w polskich miastach i miasteczkach. Lukier przyciąga, dużo się o nim mówi i pisze, a jeszcze więcej fotografuje, ale to tylko wierzchnia warstwa. Co jest pod spodem? Jaki jest stan posiadania polskiej architektury niemal ćwierć wieku po upadku komunizmu? przed jakimi wyzwaniami stoimy? Co się udało, a co jest naszą porażką?
Numer ISBN | 978-83-936015-1-6 |
Wymiary | 115x165 |
Gatunek | Kultura i sztuka,Architektura i wnętrza,Malarstwo i grafika |
Oprawa | 1 |
Liczba stron | 310 |
Podziel się opinią
Komentarze