Trwa ładowanie...
d9lxk4j
10-11-2012 00:00

Kulisy Kulinarnej Akademii

książka
Oceń jako pierwszy:
d9lxk4j
Kulisy Kulinarnej Akademii
Rok wydania
Autorzy
Wydawnictwo
"__wlasne
Źródło: "__wlasne

Le Cordon Bleu to jedna z najważniejszych światowych świątyń gotowania - założona w 1895 roku, obecna w piętnastu krajach świata, kształcąca 18 tysięcy studentów rocznie. Jednym z tych studentów był Marek Brzeziński – korespondent radiowej Trójki. Akademia Le Cordon Bleu stała się dla Marka Brzezińskiego szkołą francuskiego życia kulinarnego oraz inspiracją do podróży przez smaki i smaczki Francji. Dziś autor dzieli się z Czytelnikami opisem swej paryskiej przygody, zapraszając do wspólnego zwiedzania stolicy Francji widzianej z perspektywy ucznia najsławniejszej szkoły kulinarnej.

Autor w 17 rozdziałach opisuje trzy lata swojej nauki w jednej z najstarszych akademii kulinarnych. Opowieści pełne są wyśmienitych przepisów, zabawnych anegdot i opisów codziennego życia w elitarnej szkole gotowania. Książka Kulisy Kulinarnej Akademii pełna jest także sekretów i sztuczek stosowanych przez najwybitniejszych kucharzy świata.

Kulisy Kulinarnej Akademii
Numer ISBN

978-83-246-3794-2

Wymiary

140x210

Gatunek

Książki kucharskie,Pamiętniki, dzienniki, wspomnienia

Oprawa

1

Liczba stron

352

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d9lxk4j
d9lxk4j
d9lxk4j