Kuchnia kresowa z Podlasia
| Autorzy | |
| Wydawnictwo | 
Książka ta to zbiór 250 przepisów kulinarnych sięgających tradycji Wileńszczyzny, Grodzieńszczyzny i Podlasia, przepisów wciąż żywych na współczesnych polskich Kresach. Kresowe receptury kulinarne są charakterystyczne dla obecnej Polski północo-wschodniej, a potrawy przygotowane w oparciu o nie zachwycają bogactwem smaku i łatwością przyrządzania. Kresowy charakter receptur tworzy specyfika regionu – jego historyczna wielokulturowość przeplatana bogatą tradycją kuchni muzułmańskiej, żydowskiej, polskiej, litewskiej, białoruskiej i ukraińskiej.
Kuchnia kresowa wyróżnia się spośród innych wydawnictw o charakterze kulinarnym swoją oryginalną tematyką. Książkę cechuje staranność opracowania merytorycznego i graficznego, bogactwo fotografii, wysoka jakość druku i oprawy.
| Numer ISBN | 83-89753-30-8 | 
| Wymiary | 165x240 | 
| Gatunek | Książki kucharskie,Książki kucharskie | 
| Oprawa | 6 | 
| Liczba stron | 352 | 
Podziel się opinią
Komentarze